KulcskirályÜgyfélszolgálat

Pilana - Fűrészek és csiszolók

Pilana

A múlt

A Studeník úr által 1934-ben alapított „Első morva fűrész és szerszámgyár“-at kezdetben kézi fűrészek és hagyományos körfűrészlapok gyártására hozták létre.

Idővel a termelési program kibővült a faipari marószerszámokkal, késekkel és egyéb szerszámokkal. A Vállalatot 1948-ban államosították. A 60-as években kezdődött meg a keményfémlapkás körfűrészlapok, gatterlapok, rönkhasító szalagfűrész szalagok és fémipari szerszámok gyártása. 1992-tól a gyár ismét magántulajdonban van.


A jelen

Társaságunk 1997-ben, Forcon Pilana néven alakult Budapesten. Kezdettől fogva elsősorban a csehországi Pilana Tools a.s. termékeinek magyarországi értékesítését végezte. Mint az alapító névből is következik, székhelyünk a volt Forcon Szeszámipari Művek budapesti telephelyén található. Itt alakult meg az iroda és a műhely is, ahol szerszámélezést is folytatunk. Itt végezzük a faipari szerszámok felújítását és javítását.

2005 –ben tulajdonosi változás történt, ettől kezdve társaságunk a Pilana Tools a.s. hivatalos képviselete és száz százalékos tulajdonú leányvállatata Pilana Tools Kft néven.

Jelenleg hat alkalmazottal dolgozunk. Értékesítésünket területi képviselőink és központi irodánk biztosítják, ahol technológiai szaktanácsadást is nyújtunk. Termékválasztékunk folyamatosan bővül a hagyományos faipari szerszámoktól kezdve egészen a speciális egyedi gyártásu ipari késekig.


PILANA a.s.

A dinamikusan fejlődő PILANA a maga 650 dolgozójával a legnagyobb európai szerszámgyártók közé tartozik. A szerszámok a legjobb minőségű acélból, DIN és ISO szabvány szerint készülnek, a gyártás folyamán folymatos minőségellenőrzés történik.

A gyártás pontosságát a legmodernebb berendezéseket biztosítják: lézerkivágó gépek, CNC köszörűk, CNC megmunkáló központok, CNC élezőgépek, automata kemencék, továbbá egyéb automata és félautomata berendezések.

A szerszámok több mint 60 %-a az iparilag fejlett országokba kerül, mint pl. Németország, USA, Franciaország, Nagy Britannia. Jelenleg a gyártástechnológia javítására - automatizálására - folyik, hogy a meglévő tapasztalat és az alacsony gyártási költségek révén nagyon jó minőségű és kedvező árú szerszámokat tudjunk előállítani.

A PILANA CSOPORT több, gazdaságilag összetartozó egységből áll. A PILANA a.s. végzi a termékek értékesítését, az energia szolgáltatást és egyéb a gyártással nem közvetlenül összefüggő tevékenységet. A PILANA Wood s.r.o., PILANA Knives s.r.o., PILANA Saw Bodies s.r.o. és a PILANA Metal s.r.o. végzi a szerszámok előállítását.

  • Mul-T-Lock Interactive + Cliq
  • Mul-T-Lock Integrator
  • Fab Gombos Zárbetét
Hírlevél
© 2017 Zárpláza. All Rights Reserved.